O meni / About me

Jamalu handmade je podpis na izdelke, ki nastanejo v moji mali šivalnici. Akronim združuje moje največje ljubezni.

Od nekdaj rada ustvarjam. Kot majhna deklica sem od staršev prejela otroške statve in takoj začela tkati odejice in majhne preproge. Z babico sva skupaj šivali in pletli oblačila za punčke, kvačkali prtičke ter vezli gobeline. Naučila me je tudi, kako deluje „štrikmašin“, in tako sem si že v osnovni šoli spletla pulover. Šivalni stroj me je začel zanimati kasneje in v času srednje šole sem sešila prvo krilo iz pisanega brezrokavnika in bordo moških hlač. Med študijem sem občasno preizkusila kakšno novo tehniko ustvarjanja; za darila poslikala keramiko, naredila peščene vaze, ustvarjala iz dasmase. Ko pa mi je dedek podaril star šivalni stroj od babice, sem se vrnila nazaj k šivanju.

Večino šiviljskih vragolij sem se naučila sama, pri Anselmi v Ljubljani pa tudi osnov krojenja. Bolj kot kreiranje in šivanje oblek me zanima vse ostalo, kar se lahko sešije. Trenutno so to takšne in drugačne torbice. Privlačijo me lepi vzorci in pisane barve blaga. Izdelujem stvari, ki so mi všeč in v katerih vidim funkcionalnost. Občasno naredim kaj po naročilu, zarobim zavese ali skrajšam kakšne kavbojke.

Uživam v vseh fazah izdelave, od načrtovanja do izvedbe. Spletna promocija pa mi daje dodatno motivacijo za ustvarjanje in vztrajanje.

Sama pravim: »Torbic ni nikoli preveč«.

***

Jamalu handmade is a result of my passion for crafting. Although I did some knitting and crocheting in the past, sewing is recently my biggest occupation. I love fabrics, patterns and colors. All products are handcrafted and made with lots of planning and testing. Once I am finally satisfied with an item I put it online.

Thanks for stopping by.

Jasna